Agenda

Ús responsable dels antibiòtics a les explotacions ramaderes

Miércoles6jul20162016-07-062016-07-06
Cambra de Comerç de Barcelona, delegació d’Osona (Edifici Sucre) C/ Historiador Ramon d'Abadal i Vinyals, 5 08500 VIC, Españahttp://llotjadevic.org/redaccio/arxius/imatgesbutlleti/programajornada.pdf llotjadevic@cambrabcn.org

Programa
9.00 h Inscripcions i entrega de la documentació

9.30 h Presentació de la Jornada Representant del DARP.

9.45 h Pla Nacional de lluita contra la resistència als antibiòtics. Situació actual Sra. Cristina Muñoz Madero. Departament de Medicaments Veterinaris de la Agencia Española de Medicaments i Productos Sanitaris.

10.30 h Problemàtica de la prescripció i les responsabilitats del veterinari prescriptor Sr. Luis M. Cebrián. European College of Bovine Health Management. Sr. José A. Gil. Área del MAGRAMA, Zaragoza.

11.30 h Pausa

12.00 h Antimicrobians en porcí: una visió pràctica Sr. Lorenzo Fraile. Professor agregat de la Universitat de Lleida.

12.45 h Presentació del programa de recepta electrònica PRESCRIVET Sr. Juan José Badiola. President del Consell General de Col·legis Veterinaris de Espanya.

13.15 h La reducció del contingut de proteïna a les dietes de transició. La no utilització d’antimicrobians pot afectar els rendiments productius posteriors? Sr. David Solà i Oriol. Servei de Nutrició i Benestar Animal, UAB.

13.45 h Altres experiències en marxa. Alternatives a l’ús dels antibiòtics Experts del sector.

14.45 h Taula Rodona Moderadora. Sra. Carmen López. Presidenta del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya.

15.15 h Fi de la Jornada Sr. Josep Puigdollers Masallera. President de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic.