Agenda

PPA: Investigar, un pas essencial previ a la presa decisions

PPA: Investigar, un pas essencial previ a la presa decisions

La península Ibèrica va patir la PPA durant 40 anys, contribuint de manera dramàtica al nostre retard econòmic i social. Si alguna conclusió positiva s'ha pogut extreure d'aquella època, és la generació de coneixement i la formació d'un grup d'investigadors al nostre país que ha contribuït sens dubte, juntament amb altres sectors de la societat, a consolidar la indústria veterinària que gaudim a dia d'avui.

Un gran nombre d'aquests investigadors, estan avui associats al voltant d'una Xarxa d'Investigació finançada pel govern espanyol, amb l'únic objectiu de fomentar i consolidar la veu dels professionals de la investigació veterinària al nostre país. Aquesta xarxa, coordinada des IRTA-CReSA, coneguda amb el suggerent nom de RISA (Red de Investigación en Sanidad Animal; www.redrisa.es), està oberta a tot aquell professional interessat en la investigació en Sanitat Animal, sigui o no investigador.

Amb aquesta primera Jornada pretenem donar un parell de pinzellades sobre les activitats d'R + D + I que es duen a terme avui a Catalunya, incloent aquelles que contribueixen a establir i / o millorar els plans de vigilància oficials de la PPA.